Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Vimmerby – det goda exemplet

Vimmerby – det goda exemplet

Publicerad den 3 juli 2015 Övergripande information

I onsdags var det Idrottens dag i Almedalen. Vimmerby kommun och Vimmerby IF var inbjudna av Riksidrottsförbundet för att presentera sitt samarbetsprojekt för att nå ökad integration genom ett inkluderande föreningsliv.

Den metod som Vimmerby IF arbetat fram tillsammans med Vimmerby kommun har skapat ett nationellt intresse och frågan intresserar många.

 – Sveriges kommuner och landsting vill samarbeta och höra mer om vårt projekt och vi fick många frågor från andra kommuner och projekt som brottas med samma frågor som vi, säger Tobias Ragnarsson från arbetsmarknadsenheten i Vimmerby kommun som var med på resan.

Stefan Bragsjö från Vimmerby IF, David Lindgren och Navid Ahmadi från integrationsprojekten, Fatema Jafari från Mötesplats Bullerbyn och Tobias Ragnarsson från Arbetsmarknadsenheten berättade om de projekt som pågår i Vimmerby och gav en massa goda exempel, bland annat berättade de om mötesplats Bullerbyn och Mötesplats Ceos.

Navid Ahmadi berättade om sin roll med de ensamkommande flyktingbarnen och hur han är en länk mellan projektet och de barn som kommer till Vimmerby från andra länder utan familj. Han berättade om varför han tycker att projektet är så viktigt:

– Målet är att alla ska känna att de är en del av det svenska samhället. Vi har kommit en bit på vägen men det är långt kvar.

Förutom möjligheten att få sprida goda exempel på nationell nivå hade samtliga deltagare från Vimmerby också möjlighet att knyta kontakter och skapa nya samarbeten. Många hade frågor och ville veta mer och i frågestunden efter seminariet lyftes Vimmerby fram som det goda exemplet.

På bilden syns Stefan Bragsjö från Vimmerby IF, David Lindgren och Navid Ahmadi från integrationsprojekten, Fatema Jafari från Mötesplats Bullerbyn och Tobias Ragnarsson från Arbetsmarknadsenheten tillsammans med Björn Eriksson som är ny ordförande i Riksidrottsförbundet och SISU.

Sidan uppdaterad den 3 juli 2015

Kontakt


  • Projektledare ESF Arbetsintegration kvinnor
    Direkt: 0492-76 94 08

Bra att veta!

Ungefär 1 timme in i programmet hörs intervjun med Navid Ahmadi i Sveriges Radio P1 (se länk ovan).

Länken till videoinspelningen går till sports.livearena. Fungerar inte uppspelning kan du behöva ladda hem silverlight som är ett tilläggsprogram för filmvisning (se länk ovan).