Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Upphandlingssamarbete mellan sex kommuner om livsmedelsinköp klart
Vy över Vimmerby stad

Upphandlingssamarbete mellan sex kommuner om livsmedelsinköp klart

Publicerad den 31 oktober 2016 Övergripande information

Hultsfred, Högsby, Mönsterås, Oskarshamn, Vimmerby och Västervik har tillsammans handlat upp livsmedel för de kommande fyra åren. Avtal har nu tecknats med Martin & Servera för huvudsortimentet, samt mejeri, färskt kött och chark. Feldts Fisk & Skaldjur kommer att leverera fisk och Spendrups tog hem avtalet om bryggeri. De nya avtalen börjar gälla 1 december 2016.

Under hösten 2015 genomfördes även sex mindre upphandlingar för att försöka öka andelen lokalt producerade varor. Detta resulterade i avtal med flertal lokala leverantörer i norra Kalmar län.

Ulla Öhrn, chef på Inköpscentralen i norra Kalmar län, kommenterar livsmedelsupphandlingen så här:
- I upphandlingarna ställdes höga krav för att säkerställa att vi får bra produkter vad avser djurskydd, miljö- och sociala krav. För vissa typer av varor är enbart en ekologisk produkt upphandlad. Hela sortimentet av kaffe och te är exempelvis fairtrade.

Som start på nya avtalsperioden arrangerar kommunerna gemensamt en avtalsmässa i Vimmerby onsdag 2 november mellan klockan 10-16. Mässan är för kommunanställda som arbetar inom området och där kommer leverantörer och producenter att presentera sig själva och sina produkter. Massmedia välkomnas att delta på avtalsmässan, kontakta Wisam Salim, wisam.salim@vimmerby.se, 0492-76 98 56.


För mer information om upphandlingen, vänligen kontakta
Ulla Öhrn
Chef Inköpscentralen i norra Kalmar län
ulla.ohrn@vastervik.se
0490-25 40 80

Sofia Andersson
Kostchef Vimmerby kommun
0492 - 76 98 25

Sidan uppdaterad den 31 oktober 2016

Kontakt