Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Thomas Svärd ny utvecklingschef i Vimmerby kommun
Thomas Svärd porträttbild

Thomas Svärd ny utvecklingschef i Vimmerby kommun

Publicerad den 4 december 2017 Övergripande information

Thomas Svärd från Vimmerby blir ny utvecklingschef i Vimmerby kommun. Han efterträder Patrik Kinnbom som slutade i höstas. Som utvecklingschef får Thomas Svärd ansvar för näringslivsenhet, kultur- och fritidsenhet samt ungdomsverksamhet och folkhälsa.

– Jag brinner för utveckling och att få vara delaktig i att utveckla näringslivet i Vimmerby samtidigt som jag får delta i samarbetet med de ideella krafterna som finns i vår kommun känns roligt och hedrande, säger Thomas Svärd om sitt nya uppdrag. 

Thomas har en lång erfarenhet av näringslivsarbete, både på nationell och lokal nivå. Han har bland annat varit marknadschef på Åbro Bryggeri och vd på Roxx Reklambyrå. Under perioden 2003 till 2016 arbetade han som vd på livsmedelsföretaget Haugen-Gruppen Sverige AB med totalansvar för den svenska marknaden.

– Thomas har ett gediget cv. Under de samtal vi haft känns han som en genuin person som jag tror kommer att komplettera vår ledningsgrupp och bidra med både kompetens och erfarenhet, säger Carolina Leijonram.

Thomas ser arbetet som utvecklingschef som ett viktigt och inspirerande uppdrag.

– Som Vimmerbybo är det givetvis en ynnest att få arbeta med att stärka Vimmerby som en attraktiv plats att bo på, besöka och etablera företag på, säger han.

Thomas Svärd tillträder tjänsten den 12 februari 2018.

Sidan uppdaterad den 4 december 2017

Kontakt


  • Kommunchef
    Direkt: 0492-76 90 05

  • Projektledare Kontaktcenter/biblioteksansvarig
    Direkt: 0492-76 94 29
    Mobil: 0703-84 94 29

Bildinformation

Bilden får användas i samband med redaktionell text om Vimmerby kommun och Thomas Svärd.

Bilden får beskäras om så är nödvändigt men inte manipuleras eller förvrängas. Frågor om bilden besvaras av Petra Genfors, kommunikationsstrateg.