Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Teknikprogrammet får ett fjärde tekniskt år
Vimmerby gymnasium

Teknikprogrammet får ett fjärde tekniskt år

Publicerad den 16 december 2015 Övergripande information

Teknikprogrammet i Vimmerby kommun har av Skolverket beviljats att starta ett fjärde år för tekniskt intresserade.

– Det betyder väldigt mycket för Vimmerby och för våra företag som vi samverkar med, säger rektor Anders Eriksson.

Vimmerby gymnasium med teknikprogrammet, el- och energiprogrammet samt industritekniska programmet blev certifierat som teknikcollege 2012. Antalet elever som har sökt tekniska utbildningar på Vimmerby gymnasium har sedan dess ökat.

– Under de kommande åren är behovet att kompetens inom teknikbranschen stor. Vi har ett nära samarbete med näringslivet och att nu kunna erbjuda våra elever ytterligare ett år betyder väldigt mycket, säger Anders Eriksson.

Det fjärde året på teknikprogrammet innebär att eleverna ges en möjlighet att ytterligare fördjupa kunskaperna inom teknikområdet.

– Nu startar arbetet att tillsammans med näringslivet forma en utbildning som möter de behov som finns på arbetsmarknaden, säger Anders Eriksson.

För att tilldelas statsbidraget för ett fjärde tekniskt år ska vidareutbildningen bygga på teknikprogrammet men organiseras som ett fristående år. Året ska omfatta 900 gymnasiepoäng och vara indelat i nationella profiler. Elever är behöriga att söka det fjärde året om de har läst teknikprogrammet eller har en likvärdig utbildning. Det är också möjligt att göra ett studieuppehåll innan det fjärde året. Dock måste studierna till fjärde året påbörjas senast det kalenderår eleven fyller 22 år.

Sidan uppdaterad den 16 december 2015

Kontakt