Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Studiebesök av 45 förskollärare från Tyskland

Studiebesök av 45 förskollärare från Tyskland

Publicerad den 29 maj 2015 Övergripande information

Besöket är en del i barn- och utbildningsnämndens satsning på att öka antalet internationella inslag i verksamheterna och finansiering sker inom Erasmus+ inom EU.

Söndagen den 31 maj kommer 45 förskollärare från Tyskland till Vimmerby kommun. Besöket startar med en upptaktsträff i Lilla Sverigebyn, Målen, där kontakter knyts inför kommande vecka. Den 1 – 5 juni kommer förskolorna i Vimmerby stad och förskolan i Frödinge att på varje avdelning få besök av två deltagare var. Veckan avslutas fredagen den 5 juni med en utvärderings- och avslutningsträff, också i Lilla Sverigebyn, Målen.

Syftet med besöket är ett kunskapsutbyte kring förskolebarns lärande och hur man i förskolans vardag tidigt kan arbeta med att främja barns lärande av ett främmande språk. Att utveckla deltagarnas interkulturella och pedagogiska kunskaper och utbyta praktiska erfarenheter är ytterligare mål med besöket.

 – Veckan blir en möjlighet att visa upp det goda arbete som görs i våra förskolor i Vimmerby kommun vilket vi hoppas inspirerar våra besökare i deras arbete i sina tyska förskolor, säger Anne-Cathrine Ingström, verksamhetschef förskola/fritidshem.

Kommunikationen under veckan kommer att ske på engelska. Samtliga besökare har en ledande roll i sina förskolor och är särskilt engagerade inom arbetsområdet Tidig utveckling av engelska som främmande språk hos barn i förskolor.

Sidan uppdaterad den 29 maj 2015

Kontakt