Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Pressmeddelande lex Sarah
Socialförvaltningen utreder händelse inom verksamhet funktionshinder

Pressmeddelande lex Sarah

Publicerad den 22 december 2014 Övergripande information

Inom verksamhet funktionshinder har det inträffat en händelse som nu utreds internt eftersom den utgjort risk för missförhållande.

– Det har inträffat en allvarlig händelse på en av våra gruppbostäder där en medarbetare misstänks ha brustit i sina åtaganden gentemot de boende. Händelsen utreds inom bestämmelserna för lex Sarah, säger Sirpa Lumme, verksamhetschef för funktionshinder.

Det var i samband med att en hantverkare besökte gruppbostaden morgonen den 9 december som det inte gick att få kontakt med personalen trots påringningar på ytterdörrarna. Eftersom personalen inte öppnade fick en brukare istället öppna dörren och släppa in hantverkaren. På den aktuella gruppbostaden finns personal dygnet runt som ska tillgodose de boendes behov av hjälp och stöd. I utredningen framkommer uppgifter om att det hittats alkoholhaltig dryck. Medarbetaren har tagits ur tjänst under tiden den arbetsrättsliga delen utreds.

Sirpa Lumme poängterar att Socialförvaltningen ser allvarligt på händelsen och kommer också att utreda risken för missförhållande som händelsen inneburit för de boende.

Företrädarna till de boende på gruppbostaden har informerats om händelsen.

Sidan uppdaterad den 19 december 2014

Kontakt


  • Medicinskt ansvarig sjuksköterska
    Direkt: 0492-76 91 05