Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Pressmeddelande från moderaterna att Tomas Peterson nomineras till ny ordförande i kommunstyrelsen
Porträttbild på Tomas Peterson (M)

Pressmeddelande från moderaterna att Tomas Peterson nomineras till ny ordförande i kommunstyrelsen

Publicerad den 21 augusti 2015 Övergripande information

Under kvällens gruppmöte har Nya Moderaterna i Vimmerby nominerat Tomas Peterson till ny ordförande i kommunstyrelsen.

Tomas Peterson är 62 år, civilingenjör med bakgrund som ekonomichef och företagsrådgivare samt en lång och gedigen politisk bakgrund. Peterson är bosatt i Toverum och förutom sitt politiska engagemang även föreningsaktiv inom fiskevård och jakt.

I valet av ledare har moderaterna sökt någon som kombinerar nytänk med den stabilitet som Vimmerby behöver under åren som kommer. Tomas har varit den givna kandidaten. Medlemmar i den moderata gruppen har hyllat Tomas för hans ödmjuka inställning till uppdraget och för den lyhördhet med vilken han bemöter både partimedlemmar och allmänhet.

2010 avgick Peterson sina uppdrag efter att dåvarande KS presidie nekats ansvarsfrihet pga av ett avtal om en tjänstemannapension som påtecknades  i strid mot delegationsordningen. "Tomas hantering av händelsen, att han valde att ta ansvar och avgå sina uppdrag, gör att att vi har än större förtroende för honom idag. Misstag kan alla begå men det är hur man agerar efteråt som avgör hur man är som människa," sa gruppledare Marie Nicholson.

Även avgående kommunlrådet Micael Glennfalk uttryckte sitt stöd för Peterson:  "Jag stöder Tomas Petersson som KSO, han är den mest erfarne vi kan sätta på jobbet idag och jag är glad över att han åtar sig uppdraget"

Torsdagens gruppmöte gick i förnyelsens tecken då det även valdes en ny gruppstyrelse som ska leda arbetet internt fram till valet 2018. Styrelsen förväntas förbättra kommunikationen inom partiet och bredda kunskapsbasen. Förutom Tomas Peterson och Marie Nicholson ingår även Niklas Gustafsson, Claes Wetterström och Lisa Blom i den nya styrelsen. Det är styrelsens avsikt att även Linda Ungsäter kommer delta i arbetet.

Linda Ungsäter har under kvällen nominerats till ny vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Claes Wetterström har nominerats till ny ordinarie ledamot av kommunstyrelsen.

Valet av ny ordförande i kommunstyrelsen sker vid fullmäktiges sammanträde 28 september men Tomas Peterson har redan börjat sätta sig in i arbetet.

Sidan uppdaterad den 21 augusti 2015

Kontakt


  • Gruppledare Nya Moderaterna i Vimmerby
    Mobil: 072-3196533