Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Ny turistchef i Vimmerby
Peter Göransson är ny turistchef i Vimmerby.

Ny turistchef i Vimmerby

Publicerad den 20 november 2013 Övergripande information

Till ny Turistchef på Vimmerby Turistbyrå har utsetts Peter Göransson, Tovehult, Västerviks kommun.

Peter, som är 48 år gammal, är ett välkänt ansikte inom besöksnäringen i regionen. Han har i 15 års tid drivit Tovfehults kafé tillsammans med hustrun Lena.

Parallellt med kaférörelsen har han ägnat sig åt olika verksamheter, bland annat i det egna företaget Arbetslivsglädje med utveckling av ledningsgrupper, föreläsning samt coaching.

Han sitter sedan några år tillbaka med i Destinationsutvecklingsgruppen i Västerviks kommun.

– Vi är mycket nöjda med att få in Peter Göransson som ny turistchef i Vimmerby. Vi tror att han med sin entusiam och sin erfarenhet av besöksnäringen kommer att tillföra mycket inte bara till Turistbyråns verksamhet utan även till hela turist-Vimmerby, säger Ulf Berg, tf turistschef och styrelseordförande i Vimmerby Turistbyrå ekonomisk förening.

 – Jag känner mig stolt och hedrad över att få bidra till utvecklingen på en av Sveriges roligaste destinationer. Besöksnäringen i Vimmerby representeras av fina företag, härliga värden och starka varumärken så det finns mycket gott att förädla, säger Peter Göransson.

– Som jag ser det består besöksnäringen inte bara av renodlade turistföretag. En vision är att alla aktörer inom kommunen, oavsett bransch eller verksamhetsområde, skall känna att dom är en del av en besökares totala upplevelse. Att hjälpa till med att skapa tydliga målbilder, att gemensamt marknadsföra, och att bidra till ökat engagemang är andra viktiga områden för mig som turistchef. Eftersom mina erfarenheter matchade den profil som efterfrågades, så hoppas jag kunna tillföra detta och mycket mer.

Formellt tillträder Peter Göransson sin tjänst 2014-01-07.

Sidan uppdaterad den 20 november 2013

Kontakt


  • Turistchef
    Växel: 0492-310 10
    Direkt: 072-858 48 01

  • Styrelseordförande
    Mobil: 070-207 29 32