Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Nattvandra på skolavslutningen
Nattvandra på skolavslutningen

Nattvandra på skolavslutningen

Publicerad den 13 juni 2013 Övergripande information

I samband med större helger och särskilda händelser behövs extra trygghet ute på gatorna. I Vimmerby arrangeras nattvandring av Nattvandrarna som är en egen, ideell organisation. Vimmerby kommuns folkhälsoråd stöttar organisationen.

Var med och nattvandra på skolavslutningen fredagen den 14 juni. Nattvandrarna träffas klockan 21.00 i Svealsalen, Sevedegatan 19.

Har du frågor om nattvandring, kontakta Vimmerby kommuns folkhälsosamordnare eller Nattvandrarna, kontaktuppgifter finns i högermenyn. 

Sidan uppdaterad den 13 juni 2013

Kontakt

Tre tips för tonårsföräldrar

1. Var tydlig med vad du tycker. Barn som är väl medvetna om föräldrarnas inställning och förväntningar, lever lättare upp till dem. Ett bestämt förhållningssätt kring alkohol hjälper även äldre syskon att sätta gränser gentemot yngre, exempelvis att vägra köpa ut.

2. Prata med andra föräldrar om vad som gäller kring fester, alkohol m.m. Gemensamma regler är lättare att hålla och gör argument som att ”alla andra får” verkningslösa.

3. Förklara vad du är rädd ska hända om ditt barn dricker alkohol. Som tonåring mår man bra att höra att ens föräldrar engagerar sig och bryr sig om.

(Statens folkhälsoinstitut i samarbete Polisen, Systembolaget, IOGT-NTO samt länsstyrelser och kommuner i Sverige)