Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Nämnden tog beslut om vård- och omsorgsprogram
Vy över vimmerby stad

Nämnden tog beslut om vård- och omsorgsprogram

Publicerad den 6 december 2017 Övergripande information

Idag, onsdagen den 6 december, tog barn- och utbildningsnämnden beslut om att starta upp vård- och omsorgsprogrammet på Vimmerby gymnasium.

– Efterfrågan på arbetskraft inom vård- och omsorg är stor och det känns bra att vi kan öka vår bredd av yrkesprogram, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Lis Astrid Andersson (S).

Till hösten kommer ytterligare ett yrkesprogram att finnas på Vimmerby gymnasium. Idag beslutade barn- och utbildningsnämnden att införa vård- och omsorgsprogrammet.

– Vård- och omsorg är en av de branscher som beräknas växa mest i framtiden och vi vet att vi har många pensionsavgångar. Det känns också bra att vi får öka bredden på gymnasiet som idag har många tekniska inriktningar, säger Lis Astrid Andersson.

På vård- och omsorgsprogrammet lär sig eleverna om hälsa, ohälsa, funktionsnedsättning, medicin, pedagogik och psykologi. Eleverna kommer också att studera människans behov och lära sig vilken betydelse livsstilen har för hälsan. En viktig del i utbildningen är det arbetsplatsförlagda lärandet, då eleverna går ut på en eller flera arbetsplatser.

– Minst 15 veckor äger rum på en eller flera arbetsplatser i det vi kallar för arbetsplatsförlagt lärande. Det ger eleverna praktisk erfarenhet och dessutom kontakter för framtida jobbsökande, säger Anders Eriksson, verksamhetschef för gymnasium och vuxenutbildning.

Vård- och omsorgsprogrammet startar höstterminen 2018 förutsatt att tillräckligt antal elever söker till utbildningen.

Sidan uppdaterad den 6 december 2017

Kontakt