Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Mukono besöker Vimmerby
Vy över Mukono, stad i Uganda

Mukono besöker Vimmerby

Publicerad den 6 februari 2018 Övergripande information

Ett treårigt projekt pågår sedan hösten 2017 mellan Mukono och Vimmerby kommuner och Mukono besöker nu Vimmerby kommun under en veckas tid. En grupp om tio personer från Mukono är på plats och det är en blandning av politiker, tjänstemän och ungdomar som är här på besök. Från Vimmerby deltar också ett flertal politiker, tjänstemän och ungdomar. Fokus på samarbetet är att utveckla studie- och yrkesvägledning för ungdomar i Mukono och i Vimmerby. Övergripande mål är att stötta ungdomar i sina livsval och att unga ska hitta utbildning och få en försörjning.

Igår, måndagen den 5 februari, deltog Mukono-delegation på Frammismässan på Vimmerby gymnasium och idag är det studiebesök på Campus Vimmerby och även besök hos lärare och elever på Vimmerby gymnasium. Vidare träffar man kommunstyrelsen och flera möten är planerade under veckan om folkhälsa och studie- och yrkesvägledning. Besöket avslutas på fredag med ett besök på utbildningsdepartementet i Stockholm.

För mer information om samarbetet mellan Mukono och Vimmerby, kontakta samordnare Therese Jigsved eller projektledare Peter Knutsson.

Sidan uppdaterad den 6 februari 2018

Kontakt