Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Midnattssolsrallyt körs i Vimmerby
Veteranbil

Midnattssolsrallyt körs i Vimmerby

Publicerad den 18 december 2015 Övergripande information

I slutet på juni nästa år blir det lite extra fart och fläkt i Vimmerby. Nu är det nämligen klart att Vimmerby blir värdstad för Midnattssolsrallyt. I tisdags klubbades beslutet igenom av en enig kommunstyrelse.

– Vi är stolta att få bli värdstad för Midnattssolsrallyt de närmaste tre åren, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson.

Idag höll representanter från samtliga partier i kommunstyrelsen en presskonferens tillsammans med representanter från Midnattssolsrallyt. Nyheten var förstås att berätta den glada nyheten om att Vimmerby blir värdstad för norra Europas största rally för historiska tävlingsbilar.

Så här säger Lars Jonsson, representant för Midnattssolsrallyt och Kungliga automobilklubben:

– Med Vimmerby som centralort kan vi tillföra både fräschör till tävlingen och bredda utbudet av aktiviteter för hela familjen. Motorklubbarna i trakten är engagerade och det finns bra rallyvägar i närområdet.

Kommunstyrelsen fick förslaget presenterat för sig under tisdagens möte. Samtliga partier sade ja till förslaget som i korthet går ut på att Vimmerby kommun upplåter gator, medverkar i kringservice och går in med 100 000 kronor per år under de tre år som rallyt kommer att arrangeras i kommunen.

– Vi har traditionellt sett haft stora motorengagemang i kommunen och det är roligt att våra invånare får ta del av något så spektakulärt och fartfyllt som Midnattssolsrallyt. Dessutom är det här är ett stort event som kommer att locka ännu fler besökare till Vimmerby, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson.

Tävlingen kommer att köras mellan den 29 juni och 2 juli.

Sidan uppdaterad den 18 december 2015

Kontakt

Fakta:

Midnattssolsrallyt kördes första gången 1950 fram till 1964. Rallyt återuppstod 2006 som historisk tävling. Anmälan till 2016 års KAK Midnattssolsrally öppnar i mars, men redan i januari släpps Rallyinfo på midnattssolsrallyts hemsida. Tävlingen körs under vecka 26.