Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Medarbetarenkät 2015
Vy över Vimmerby stad

Medarbetarenkät 2015

Publicerad den 16 juni 2015 Övergripande information

Nu har resultatet på medarbetarundersökningen som genomfördes under maj 2015 kommit. Syftet med undersökningen är att ta reda på hur våra medarbetare trivs med sin arbetssituation.

– Sammanfattningsvis är våra resultat samma som 2013. Vi har förbättrat vissa områden medan vi behöver fortsätta jobba vidare med vissa, säger Carolina Leijonram, kommunchef i Vimmerby kommun.

Årets resultat jämförs på totalnivå mot resultatet från 2013. Totalt är det 766 av 1414 personer som besvarat enkäten, vilket ger en svarsfrekvens på 54 procent.

– Sammanfattningsvis är våra resultat samma som 2013. Vi har förbättrat vissa områden medan vi behöver fortsätta jobba vidare med vissa. I dessa turbulenta tider med tufft ekonomiskt läge så tycker jag att resultatet står sig, säger kommunchef Carolina Leijonram.

I index Stolthet ingår de två frågorna: Jag är stolt över mitt arbete samt Jag är stolt över att arbeta hos Vimmerby kommun.

– I år har resultatet för stolthet minskat något, från 3,7 år 2013 till 3,6 på skalan 1-5. Medarbetarna är stolta över sitt arbete men vi måste arbeta mer med att våra medarbetare ska känna stolthet att ha Vimmerby kommun som sin arbetsgivare, säger personalchef Monica Bergh.

Efter semestern kommer Vimmerby kommun att arbeta vidare med resultatet och ta fram övergripande prioriteringar i samverkan med de fackliga organisationerna.

Sidan uppdaterad den 16 juni 2015