Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Mattias Karlsson ny ekonomichef

Mattias Karlsson ny ekonomichef

Publicerad den 20 december 2013 Övergripande information

Nu är det klart att Vimmerby kommuns nya ekonomichef heter Mattias Karlsson. Mattias kommer närmast från Hultsfreds kommun där han arbetat som controller sedan 2006.

Mattias Karlsson är uppvuxen på en gård utanför Horn i Kinda, där huvudinriktningen ligger på mjölkproduktion. Under uppväxten och efter gymnasiet har han arbetat i familjeföretaget med allt från skogsarbete till djurhållning. Utbildningen till civilekonom läste han på Högskolan i Kalmar och efter avslutade studier började han arbeta som controller i Hultsfreds kommun, den tjänst han nu lämnar till förmån för Vimmerby.

– Det känns fantastiskt skoj och vara del i utvecklingen av Vimmerby kommun, säger Mattias Karlsson om sitt framtida arbete.

I Hultsfreds kommun har Mattias arbete som controller inneburit arbete med hela budget-processen. Fokus har legat på lån, beräkning av skatter och statsbidrag. Han är idag ersättare för ekonomichefen och ansvarar för ett bolag.

Mattias bor med sin sambo och deras två barn i Vimmerby kommun och han ser fram emot att börja sitt nya arbete.

– Vimmerby är min hemkommun och där ska mina barn växa upp, säger Mattias Karlsson.

Han tycker att det finns många utmaningar med tjänsten, den första tiden kommer att handla om att inlärning och förståelse för organisationen.

– Sedan ser jag en stor utmaning i att göra ekonomin lättbegriplig. Jag vill att vi ska förmedla ekonomin på ett enkelt och pedagogiskt sätt så att alla förstår vad vi håller på med, säger han.

Mattias Karlsson tillträder sin tjänst den 31 mars 2014.

Sidan uppdaterad den 20 december 2013

Kontakt