Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Magnus Carlsson går i pension efter 48 år i kommunens tjänst

Magnus Carlsson går i pension efter 48 år i kommunens tjänst

Publicerad den 14 mars 2016 Övergripande information

Den 2 maj 2016 går Magnus Carlsson officiellt i pension efter att ha arbetat drygt 48 år i Vimmerby kommun. I samband med kommunstyrelsens sammanträde den 15 mars avtackas han av politiker, ledning och kollegor i kommunen.

– Det finns inte en fråga han inte kunnat svara på. Det är få personer som arbetar 48 år på en och samma arbetsplats, säger Miklós Hatházi, samhällsbyggnadschef i Vimmerby kommun.

Efter att ha praktiserat på det lokala lantmäteriverket rekommenderades Magnus Carlsson till  chefen för dåvarande Stadsingenjörskontoret i Vimmerby stad. Anställningen som mätningsbiträde påbörjades den 4 september 1967 och vem hade trott att han skulle fortsätta i kommunal tjänst fram till sin pension, drygt 48 år senare?

Efter elva år senare avancerade han till mätningstekniker och blev så småningom mätningsledare och mätningschef. De senaste åren har Magnus haft rollen som projekt- och utredningschef på Samhällsbyggnadsavdelningen.

Arbetsuppgifterna har skiftat, liksom tekniken. När kommunens kartverk med kartor över alla tätorter skulle byggas upp användes måttband. Numera är det lasermätare som gäller.

I december gjorde Vimmerby tidning ett reportage om Magnus Carlsson.

– Jag har aldrig tyckt det varit tråkigt att gå till jobbet. Ett intressant arbete och många bra chefer, kompisar och kollegor har betytt mycket, berättade han i intervjun som publicerades den 12 december 2015.

Den 15 mars kommer Magnus Carlsson att avtackas officiellt av kommunstyrelsen, ledningen och kollegor. Hans arbetsuppgifter har delats upp mellan flera personer och det kontor han suttit i sedan stadshuset stod inflyttningsklart 1976 har övertagits av en kollega.

Sidan uppdaterad den 14 mars 2016

Kontakt


  • Samhällsbyggnadschef
    Direkt: 0492-76 90 64
    Mobil: 072-561 96 53