Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Korduner ny förbundsdirektör på Itsam
Susanne Korduner är ny förbundsdirektör på kommunalförbundet Itsam.

Korduner ny förbundsdirektör på Itsam

Publicerad den 24 april 2014 Övergripande information

Susanne Korduner har erbjudits tjänsten som förbundsdirektör för kommunalförbundet Itsam, en tjänst som hon tackade ja till i slutet på förra veckan.

– Det är ett roligt och utmanande arbete. Personalen på Itsam är kreativ och duktig så jag är mycket glad att jag får fortsätta vara en del av det teamet, säger Susanne Korduner om sin nya tjänst.

Under våren utannonserades tjänsten som förbundsdirektör för Itsam, där Vimmerby är en av sex medlemskommuner. En av de sökande var Susanne Korduner som innehaft tjänsten som tillförordnad förbundsdirektör sedan december 2013.

– Det är ett roligt och stimulerande arbete som jag gärna innehar. Jag trivs bra med personalen och att arbeta tillsammans med kommuncheferna, säger hon.

Susanne har en gedigen meritlista som bland annat journalist, informationschef, kommunchef och administrativ chef. Hon har också varit med och byggt upp höglandets it-förbund, ett liknande kommunsamarbete som Itsam. Det har gett henne mycket erfarenhet vad gäller IT-samarbete.

– Vi sneglade mycket på Itsam och hade dem som förebild i vårt uppbyggnadsarbete, berättar Susanne.

Innan hon tillträde som tillförordnad förbundsdirektör arbetade hon som processledare vid länsstyrelsen i Värmland. När hon erbjöds tjänsten som tillförordnad förbundsdirektör på Itsam tackade hon ja direkt. Under våren har arbetet präglats av att skapa ordning och ge personalen arbetsro. Tanken var också att hon skulle vara behjälplig med rekryteringen av den tjänst hon nu tackat ja till.

– Jag kände att jag vill vara kvar på Itsam. Jag vill vara kvar länge för jag trivs bra med arbetet och med personalen. Vi har mycket kvar att göra innan vi får rätsida på allt och vi har en lång att göra-lista. Men det är spännande och utmanande att få vara med i det arbetet, säger Susanne.

Foto: Bilden är tagen av Jakob Karlsson, Vimmerby tidning.

Sidan uppdaterad den 23 april 2014

Kontakt