Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Kommunens matdistribution får bra betyg
Kostenheten i Vimmerby kommun får bra betyg visar en enkätundersökning

Kommunens matdistribution får bra betyg

Publicerad den 5 november 2014 Övergripande information

 Kostenheten i Vimmerby kommun får bra betyg av de brukare som aktivt får matdistribution till hemmet.

– Undersökningen är ett bra underlag för oss i vårt arbete med förbättring, säger kostchef Sofia Andersson.

Enkäten delades ut under hösten till 110 aktiva brukare, det vill säga personer som får matdistribution till hemmet. 60 % svarade på enkäten och merparten är nöjda med både portionsstorlek, menyvariation och smak.

– Vi är glada att så många har engagerat sig. Nu har vi ett bra underlag att utgå från och vi hoppas att fler svarar på enkäten nästa år, säger Sofia Andersson.

95 % av de som svarat på enkäten tycker matleverenasen kommer i tid och samtliga tycker att maten som levereras överensstämmer helt eller delvis med det som beställts.

– Vi ser att vi kan jobba på att få till en jämnare kryddning på maten och det är många som tycker att det är för stor mängd potatis, säger Sofia Andersson. De som svarade på enkäten fick också lämna förslag på rätter som de skulle vilja se på menyn. Bland önskemålen finns gamla klassiska rätter som lever i gräddstuvning, stekt sill och löksås och risgrynspudding.

– Många vill ha rätter som kanske inte är det vi idag serverar hemma på middagsbordet men som de själva vuxit upp med. Vår målsättning är ju att alla ska vara så nöjda som möjligt så vi får se hur vi kan påverka matsedeln i framtiden, säger Sofia Andersson.

Resultat på enkäten i sin helhet finns i högerkolumnen som pdf.

Sidan uppdaterad den 5 november 2014

Kontakt