Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Vimmerby kommun höjer friskvårdsbidraget
Tre cyklister på rad cyklar på en landsväg

Vimmerby kommun höjer friskvårdsbidraget

Publicerad den 6 februari 2018 Övergripande information

Idag beslutade kommunstyrelsen att höja friskvårdsbidraget för kommunens medarbetare. Det nya bidraget höjs till 1000 kronor från tidigare 500 kronor och gäller från och med den 1 januari 2018. Den tidigare regeln om att medarbetaren var tvungen att lägga lika mycket själv slopas helt.

– Det känns mycket bra att vi kan göra den här satsningen på våra medarbetare, de gör ett fantastiskt arbete, säger kommunstyrelsens vice ordförande Helen Nilsson (S).

– Att öka friskvårdsbidraget är också ett led i att vara en attraktiv arbetsgivare och ett led i att öka frisknärvaron, säger kommunens HR-chef Monica Bergh.

Kommunens tjänstemannaledning har också tagit beslutet att följa avtalet Allmänna Bestämmelser (AB), från och med den 1 mars 2018. Avtalet är gemensamt för alla arbetstagarorganisationer som tecknar avtal med SKL och innebär att akuta läkarbesök, tandläkarbesök och två besök hos mödravården under graviditet beviljas med lön. Detsamma gäller hälsokontroller som mammografi, gynekologisk hälsokontroll och PSA-prov samt blodgivning och stamcellsdonation.

Dela och tipsa

Använd sociala medier för att dela och tipsa om den här sidan. Läs mer om Vimmerby i sociala medier

Facebook Twitter Delicious
Sidan uppdaterad den 6 februari 2018

Kontakt

Bildinformation

Bilden får användas av media för redaktionella ändamål som har med Vimmerby kommun att göra. Vid publicering ska fotografens namn anges.

Fotograf: Daniel Nestor