Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Kjell Åke Hansson slutar som VD på Astrid Lindgrens Näs
Kjell Åke Hansson lämnar sin tjänst som VD för Astrid Lindgrens Näs

Kjell Åke Hansson slutar som VD på Astrid Lindgrens Näs

Publicerad den 1 april 2015 Övergripande information

Efter åtta år lämnar Kjell Åke Hansson VD-posten på Vimmerby kommuns dotterbolag Astrid Lindgrens Näs. Efter sommaren tillträder han tjänsten som programchef vid Sveriges Radio i Göteborg.

– Det är mycket tråkigt att Kjell Åke slutar. Han har varit en viktig kugge i vår koncernledning och bidragit med mycket till Vimmerby kommun, säger Carolina Leijonram, kommunchef i Vimmerby kommun.

Efter åtta år lämnar Kjell Åke Hansson VD-posten på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby, för att istället tillträda tjänsten som programchef vid Sveriges Radio i Göteborg.

– Astrid Lindgrens Näs kommer alltid att ha en hedersplats i mitt hjärta. Därför var det här ett oerhört svårt beslut att ta, säger Kjell Åke Hansson i ett pressmeddelande.

Astrid Lindgrens Näs erövrade så sent som i oktober förra året utmärkelsen Stora Turismpriset, i hård konkurrens med flera kända besöksmål i Sverige. Kjell Åke Hansson har varit bolagets VD sedan starten 2007.

– Vi har från början arbetat målmedvetet med att dels ge våra besökare fler upplevelser på vårt område, dels ge en fördjupad berättelse om Astrid Lindgren och hennes fantastiska gärning, säger Kjell Åke Hansson.

Carolina Leijonram, kommunchef i Vimmerby kommun och vd för koncernledningen där dotterbolaget Astrid Lindgrens Näs ingår, beklagar att Kjell Åke Hansson slutar:

– Kjell Åke har bidragit med mycket till Näs men också till hela Vimmerby kommun. Jag vill tacka honom för det engagemang han haft och önskar honom lycka till i sin nya roll på Sveriges Radio.

 

Fotograf: Emma Jansson

Sidan uppdaterad den 1 april 2015