Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Grattis Julia!
Julia Karlsson och Anton Rundberg tar emot Dennz Pop Awards

Grattis Julia!

Publicerad den 16 juni 2015 Övergripande information

Julia Karlsson från Vimmerby har pluggat på Musikmakarna i Örnsköldsvik, en utbildning för producenter och låtskrivare. I torsdags fick hon ta emot det prestigefyllda priset Denniz Pop Awards.

Julia vann priset årets nykomling låtskrivare/producent tillsammans med sin låtskrivarpartner Anton Rundberg. Det är efter att Julia och Anton skrev låten ”Runaway (U&I)”, framförd av Galantis, som duon nominerades i kategorin årets rookie.

- Alla de nominerade i rookie-kategorierna har en riktigt ljus framtid på den internationella musikarenan, spår vi i juryn, sade Jacob Schulze, initiativtagare och jurymedlem i Denniz Pop Awards, i ett pressmeddelande.

– Stort grattis från oss i Vimmerby kommun. Vi är givetvis stolta och glada, säger Carolina Leijonram, kommunchef i Vimmerby kommun.

Fakta om Denniz Pop Awards

Denniz Pop Awards är ett musikpris som initierades av kollegor, vänner och familj till minne av musikproducenten Denniz Pop. Priset instiftades 2013 i syfte att föra Denniz Pops arv, Sverige som musikexportnation, vidare. Stiftelsen Denniz Pop Awards samlar in pengar till priserna och skänker dessutom varje år pengar till Denniz Pop Foundation som stödjer miljön på Radiumhemmet.

Juryn i Denniz Pop Awards består av Max Martin, Rami Yacoub, Laleh, Jörgen Elofsson, Andreas Carlsson, Jacob Schulze, John Amatiello, Kristian Lundin, David Kreuger och Per Magnusson.

Sidan uppdaterad den 16 juni 2015

Foto:

Bilden är tagen av Magnus Danielsson, Denniz Pop Awards.