Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Gemensam överförmyndarverksamhet i Kinda, Vimmerby, Ydre och Åtvidaberg
Kinda, Vimmerby, Ydre och Åtvidabergs kommuner kommer att ha en gemensam överförmyndarverksamhet från och med den 1 januari 2015

Gemensam överförmyndarverksamhet i Kinda, Vimmerby, Ydre och Åtvidaberg

Publicerad den 13 juni 2014 Övergripande information

Idag blev det klart att Kinda, Vimmerby, Ydre och Åtvidabergs kommuner kommer att ha en gemensam överförmyndarverksamhet från och med den 1 januari 2015. Under en gemensam träff i Vimmerby kommuns stadshus skrev samtliga kommunrepresentanter under avtalet.

Idag, fredagen den 13 juni 2014, skrev samtliga kommuner under avtalet om en gemensam överförmyndarverksamhet för Kinda, Vimmerby, Ydre och Åtvidabergs kommuner. Värdkommun är Vimmerby kommun som också kommer att rekrytera en medarbetare till verksamheten.

– Vi ser flera fördelar med en gemensam organisation med bättre kontinuitet och minskad sårbarhet, säger Leif Carlson, ordförande i överförmyndarnämnden i Vimmerby.  

Sedan den 1 januari 2013 samverkar Vimmerby kommun och Kinda kommun kring en gemensam tjänstemannaorganisation för överförmyndarverksamheten.

– Samarbetet har fungerat väldigt bra och att vi nu utökar samarbetet med ytterligare två kommuner är bara positivt, säger Göran Olsson ordförande i överförmyndarnämnden i Kinda.

En anledning till att diskussionen om samverkan påbörjades är att både Åtvidabergs kommun och Ydre kommun står inför pensionsavgångar och därför behövde se över sina överförmyndarorganisationer.

– I en liten kommun blir verksamheten sårbar då en person arbetar själv med frågorna, säger Sven-Inge Karlsson, kommunstyrelsens ordförande i Ydre kommun.

– Med detta samverkansavtal gör vi det bättre för de människor som behöver hjälp, säger Peder Griph, ordförande i överförmyndarnämnden i Åtvidabergs kommun.

Eventuella frågor besvaras av:
Leif Carlson
Ordförande överförmyndarnämnden Vimmerby kommun tfn 070-595 93 54

Göran Olsson
Ordförande överförmyndarnämnden Kinda kommun tfn 073-039 74 90

Peder Griph
Ordförande överförmyndarnämnden Åtvidabergs kommun tfn 0120-83 000

Sven-Inge Karlsson
Kommunstyrelsens ordförande Ydre kommun tfn 070-316 14 89

Anna Erlandsson Karlsson
Administrativ chef Vimmerby kommun tfn 0492-76 94 11

På bilden från vänster: Sven-Inge Karlsson, kommunstyrelsens ordförande Ydre kommun, Göran Olsson, ordförande överförmyndarnämnden Kinda kommun, Leif Carlson, orförande överförmyndarnämnden Vimmerby kommun, Peder Griph, ordförande överförmyndarnämnden Åtvidabergs kommun.

Sidan uppdaterad den 13 juni 2014

Kontakt