Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Gemensam budget antogs av kommunstyrelsen
Vy över Vimmerby stad

Gemensam budget antogs av kommunstyrelsen

Publicerad den 14 juni 2016 Övergripande information

Kommunstyrelsen i Vimmerby godkände igår det budgetförslag som majoriteten och oppositionen arbetat fram tillsammans under våren.
– För att sätta kommunens bästa i fokus har majoriteten och oppositionen lagt fram ett gemensamt budgetförslag, säger Tomas Peterson (M).

För att sätta kommunens bästa i fokus har majoriteten valt att arbeta tillsammans med oppositionen genom kommunstyrelsens arbetsutskott, KSAU, som är budgetberedande sedan den 1 mars 2016. I KSAU sitter kommunalråden Helen Nilsson (S) och Tomas Peterson (M) samt representanter från oppositionen, Ingela Nilsson Nachtweij (C) och Erik Paulsson (C).

– Kommunens ekonomiska läge är ansträngt. Vi i arbetsutskottet kommer att finnas med som bollplank till nämnderna när de påbörjar arbetet med att fördela sina medel, säger Ingela Nilson Nachtweij (C).

Enligt budgetförslaget som kommer upp på kommunfullmäktiges sammanträde den 27 juni, kommer resultatmålet att uppnås 2017.

– För 2018 och 2019 ser det värre ut och därför är det viktigt att vi tillsammans fortsätter att arbeta med att effektivisera våra verksamheter. Kommunens ansträngda läge har inte förändrats, säger Helen Nilsson (S).

Sidan uppdaterad den 14 juni 2016

Kontakt