Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Diggiloo kommer till Vimmerby
Vy över vimmerby

Diggiloo kommer till Vimmerby

Publicerad den 2 december 2016 Övergripande information

Vimmerby stärker sin position som en evenemangsstad. När Diggiloo firar 15-årsjublieum är Vimmerby kommun en av orterna som finns med på turnéplanen.

– Jag är jätteglad att Diggiloo kommer till Vimmerby som är en spännande ort att få gästa i sommar, säger Helena Sundblad, projektledare för Diggiloo.

Vimmerby kommun stärker sin position som evenemangsstad. Den 23 juli kommer Vimmerby att finnas med på succéshowen Diggiloos turnéplan. 

– Det här är fantastiskt roligt. Det är ett resultat av vårt arbete med att stärka den lokala attraktionskraften och både föreningsliv och företag i kommunen har varit drivande i det här, säger kommunchef Carolina Leijonram.

Vimmerbyföretaget Åbro Bryggeri är samarbetspartner till Diggiloo och är initiativtagare till att kommunen får stå värd för Diggiloo i juli månad. 

– När vi satt och planerade årets turné med Diggiloo gänget föreslog vi Vimmerby som en spelplats. Glädjande nog tände de direkt på idén. Vi tycker det är kul att vårt samarbete med Diggiloo resulterar i att Vimmerby får besök från en av Sveriges största turnéer, säger Niklas Nestlander, sponsorchef Åbro Bryggeri.  

– Vimmerby har under flera år haft stora evenemang som lockar folk. Bullerby Cup, rally, Novemberkåsan och Midnattssolsrallyt. Det är roligt att vi ses som en attraktiv plats att arrangera större evenemang på och att vi har duktiga och starka företag och organisationer som tror på kommunen, säger Carolina Leijonram.

En av de som deltagit i planeringsarbetet är Stefan Bragsjö från Vimmerby IF. Han framhåller de gemensamma krafterna som finns i kommunen:

– Det känns suveränt att Diggiloo kommer hit till Vimmerby. Tack vare Åbro i samarbete med Vimmerby IF och Vimmerby så har detta på ett väldigt smidigt och enkelt gått att ordna.  Det visar på en del av kraften som finns i Vimmerby kommun men det krävs samarbete för att få ut den, säger han.

Evenemanget kommer att hållas på Ceosvallen den 23 juli 2017. 2017 har Diggiloo 15-årsjubileum och på scen återfinns kända artister, bland annat Tommy Nilsson, Charlotte Perrelli, Wiktoria, Jessica Andersson och Özz Nujen.

Sidan uppdaterad den 2 december 2016

Kontakt