Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Beathe Skaate Vimmerbys handelsutvecklare
Beathe Skaate är ny handelsutvecklare i Vimmerby kommun

Beathe Skaate Vimmerbys handelsutvecklare

Publicerad den 5 november 2014 Övergripande information

Tillsammans med Vimmerby Handel och Vimmerby Fastighetsklubb har Vimmerby kommun anställt Beathe Skaate som handelsutvecklare.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen, säger näringslivschef Patrik Kinnbom.

Vimmerby kommun har i samarbete med representanter från Vimmerby Handel och Vimmerby Fastighetsklubb rekryterat Beathe Skaate som handelsutvecklare. Beathe har en byggnadsteknisk utbildning och utbildning inom butiksdesign. Hon har under flera år arbetat på IKEA, dels utomlands men också här i Sverige som butiksinredare, kreativ ansvarig för olika utvecklingsprojekt och den sista tider arbetade hon inom marknadsavdelningen IKEA Sverige som aktivitetsansvarig. Dessutom har hon drivit det egna företaget Butik & Inspiration och hon har en mycket god inblick i Vimmerby som destination.

– Vi är mycket nöjda med rekrytering och det känns som Beathe redan är i gång. Vi är dessutom oerhört glada över samarbetet med och den gemensamma finansieringen av tjänsten tillsammans med Vimmerby Handel och Vimmerby Fastighetsklubb. Vad jag känner till är detta ett unikt samarbete i kommunen som vi hoppas ska leda utvecklingen av Vimmerby framåt, säger näringslivschefen Patrik Kinnbom.

– Jag är väldigt glad att få vara på plats. Jag brinner för Vimmerbys utveckling, säger Beathe Skaate.

Processen startade i de dialogmöten som Vimmerby kommun hade under hösten 2013 med bland andra Vimmerby Handel och fastighetsägarna i Vimmerby. Det centrala i dessa möten var behovet av resurser för att utveckla handeln och att öka intresset för handelsetableringar i Vimmerby. Resultatet blev att Vimmerby kommun presenterade ett förslag som bygger på samverkan mellan kommun och näring där man gemensamt skapar möjligheter för att anställa en handelsutvecklare.

Beathe Skaate kommer att ha sin placering på Rådhuset och arbeta tillsammans med en styrgrupp som ansvarar för strategi, målsättning, planering och uppföljning. Styrgruppen består av Lars Samuelsson och Per Lindqvist, Vimmerby Handel, Johan Hemmingsson och Christian Ingemarsson, Vimmerby Fastighetsklubb samt Patrik Kinnbom och Carina Östh, Vimmerby kommun.

Sidan uppdaterad den 5 november 2014

Kontakt