Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Årets Vimmerbybo utsedd
Årets Vimmerbybo Carina Johansson. Foto Kim Gunnarsson Mindbite AB

Årets Vimmerbybo blev Carina Johansson

Publicerad den 10 mars 2011 Övergripande information

Vi är glada och stolta att vår medarbetare Carina Johansson har blivit utsedd till årets Vimmerbybo 2010.

Carina brinner för frågor som rör barn och ungas rättigheter och att visa på goda förebilder bland vuxna. Som fritidsledare, kolloledare och lärare har hon under många år varit en del av barn och ungas vardag och fritid.

Hon är en drivande kraft i arbetet med barnkonventionen i Vimmerby kommun. Att skapa möjligheter och mötesplatser för ungdomar att engagera sig bland annat i demokratifrågor har varit en del av det arbetet. Vimmerbys Globträd, sockerdricksträdet vid Astrid Lindgren Näs, är en av de mötesplatser Carina initierat där ungdomar, politiker och beslutsfattare ska kunna träffas och diskutera frågor som rör barn och unga.

Juryns motivering:

"Det är många Vimmerbybor som har henne att tacka för så mycket. Som ett alltid närvarande stöd i den viktiga tiden i livet när gränserna mellan barn, ungdom och vuxen, suddas ut.

Carina har alltid tid. Inget är omöjligt.

Hon har varit drivande bakom ungdomskontoret och massor av kultur- och teaterprojekt. Liksom kulturnätter, konserter och evenemang. Hennes aldrig sinande engagemang smittar.

Carina började som fritidsledare i slutet av 1980-talet. Hennes arbete präglas av respekt och tilltro.

Carina Johansson vet att alla ungdomar kan, att alla ungdomar vill – hon får dem att kunna och vilja."

Under Företagarnas fest i mässhallarna delades det ut totalt fem priser. Nedan kan du läsa vilka som vann och juryns motivering. Stort grattis till alla vinnarna!

Årets Företagare - Henrik Dunge, Åbro Bryggeri AB

Med ett lejons mod, kloka investeringar och rätt satsningar har årets företagare blivit en ledande och etablerad aktör i sin bransch. Genom sitt goda ledarskap har årets företagare lyckats förbättra lönsamheten och effektiviteten flera år i rad. Årets företagare visar också prov på stort engagemang inom föreningslivet både lokalt och nationellt.

Årets butik 2010 - La Classe

Att våga satsa stort och utveckla en specialbutik på en förhållandevis liten ort är spännande.

Att dessutom göra det med stil och känsla för vad kunderna vill ha är träffsäkert.

Vi är övertygade att satsningen är helrätt och ökningen av kundtillströmningen är det bästa beviset för att så är fallet.

Butikens personal är fortsatt professionell och fr o m slutet av 2010 motsvarar även butikslokalen detta.

Ett stort och välförtjänt grattis till La Classe.

Årets anställd 2010 - Kjell Bexell, Konsum

Att vara hängiven sitt arbete och vara så förknippad med ansiktet utåt för en butik utan att äga den är unikt. Likaså Kjells kunnande och viljan att dela med sig av sina kunskaper till kunderna, både om varor och recept. Många kunder säger inte att de ska till Konsum och handla utan till Kjell och få tips.

Ett stort och välförtjänt grattis till dig Kjell.

Årets Nyföretagare - Timmy Waxhammer, Staydirt

Årets nyföretagare har inom sin bransch lyckats med konsten att skapa sig ett eget och genuint varumärke. Med en god kombination av egna produkter och exklusiva agenturer på kända märken har han dessutom svarat för en kraftig expansion sedan starten för drygt tre år sedan. För årets nyföretagare är uppenbarligen ingenting omöjligt.

Foto: Kim Gunnarsson - Mindbite AB

Sidan uppdaterad den 10 mars 2011