Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Årets ALMA-pristagare Meg Rosoff besökte Astrid Lindgrens skola

Årets ALMA-pristagare Meg Rosoff besökte Astrid Lindgrens skola

Publicerad den 27 maj 2016 Övergripande information

I programmet för mottagaren av världens största barn- och ungdomslitteraturpris ingår ett besök i Vimmerby. I dag besökte Meg Rosoff Astrid Lindgrens skola.

Den amerikanska författaren Meg Rosoff är årets ALMA-pristagare. Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA-priset) delas ut årligen. Prissumman är fem miljoner svenska kronor, vilket gör det till världens största internationella barn- och ungdomslitteraturpris.

- Våra elever har arbetat med Meg Rosoffs böcker där de har läst, haft högläsning, och arbetat med bilderböckerna både på svenska och engelska.  De har även skrivit om Astrid Lindgren för att "utbilda" Meg om Astrid, säger Gudrun Werner, rektor.

Eleverna från förskoleklass upp till årskurs 7 bjöd på teater, en utställning och de fick också möjlighet att ställa frågor till författaren.

- Årskurs fem har jobbat med ett författarporträtt av Meg och de har även haft Älgbarnet som högläsningsbok och diskuterat kring den. Det kom fram flera lager i boken än vad eleverna först trodde. Mycket spännande, säger läraren Maria Rotebäck.

Meg Rosoff är en amerikansk författare bosatt i London. Hon skriver om ungdomar i gränslandet mellan barndom och vuxenliv som utsätts för svåra prövningar i sina försök att finna sig själva ibland på eller över gränsen till det outhärdliga. I likhet med Astrid Lindgren är Rosoffs empati för och lojalitet med unga fullständig.

Litteraturpriset överlämnas vid en ceremoni på Stockholms Konserthus den 30 maj 2016.

Sidan uppdaterad den 27 maj 2016

Kontakt

Bildtext

Författaren Meg Rosoff signerar sina egna böcker i Astrid Lindgrens skolbibliotek.