Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Anders Eriksson slutar som förvaltningschef
Anders Eriksson porträttbild

Anders Eriksson slutar som förvaltningschef

Publicerad den 6 maj 2015 Övergripande information

Anders Eriksson avslutar sin tjänst som chef för kultur- och fritidsverksamheten i Vimmerby kommun. I augusti börjar han arbeta inom barn- och utbildningsförvaltningen som elevassistent.

– Anders har gjort mycket för kultur- och fritidsverksamheten i Vimmerby och jag kommer att sakna hans engagemang men jag förstår och respekterar hans beslut, säger Carolina Leijonram, kommunchef i Vimmerby kommun.

Anders Eriksson började sin tjänst som chef för kultur- och fritidsverksamheten i Vimmerby kommun för 15 år sedan. Dessförinnan arbetade han inom barn- och ungdomsförvaltningen, bland annat som föreståndare i förskolan.

– Jag har alltid arbetat med barn och ungdomar och det kommer jag att fortsätta med, säger Anders Eriksson.

Hans engagemang har satt tydliga spår, bland annat var han med och startade upp kulturskolan som fyllde tio år förra året. 2014 tog han också emot Astrid Lindgrens Världs-stipendiet som varje år delas ut till en person eller organisation som i Pippi Långstrumps anda använder sin kunskap till att glädja och hjälpa barn.

– Det roligaste under de här åren har varit samtalen med människorna och att få vara med och utveckla verksamheter som berör alla. Samarbetet med de ideella krafterna i Vimmerby har betytt mycket, säger Anders.

Funderingarna kring att arbeta lite mindre och göra något annat har funnits ett tag och när arbetet som elevassistent utannonserades kändes det rätt.

– Jag kommer att arbeta 75 procent och det känns bra att få trappa ner mina sista år som yrkesverksam, säger Anders Eriksson.

Anders tillträder sin tjänst inom barn- och utbildningsförvaltningen efter sommaren.

Sidan uppdaterad den 6 maj 2015

Kontakt