Logotyp för Vimmerby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Senast ändrad:

Vimmerby kommun stänger idrottsanläggningar

Idag, tisdagen den 22 december, beslutade krisledningsnämnden att alla idrottsanläggningar i Vimmerby kommun stängs från och med den 23 december fram till och med den 24 januari. Anledningen till beslutet är regeringens skärpta åtgärder som presenterades den 18 december.

Beslutet gäller samtliga idrottsanläggningar, även utomhusanläggningar med undantag för Vimmerby Hockeys representationslag i Hockeyettan samt för djurhållning i Ryttarföreningens anläggning.

– Vi följer myndigheternas rekommendationer och med tanke på den ökade smittspridningen så är detta ett nödvändigt beslut i nuläget. Vi hoppas givetvis att läget är annorlunda om en månad men det gäller att vi alla hjälps åt och följer rekommendationerna om att hålla avstånd, säger Jacob Käll (C) krisledningsnämndens ordförande.

Beslutet gäller för kommunens idrottsanläggningar men önskemålet är att icke kommunala verksamheter följer efter:

– Vi kan bara rekommendera icke kommunala verksamheter att ta samma beslut som vi och vi vädjar att de gör så, säger Jacob Käll.

Utomhusverksamhet i skog och mark regleras inte från kommunens sida. Där gäller allmänna föreskrifter om allas ansvar för att begränsa smitta.

Kontakt

Vimmerby kommun

Telefon: växel 0492-76 90 00
Fax: 0492-76 90 98
E-post: kommun@vimmerby.se
Besöksadress: Stångågatan 28, 598 81 Vimmerby

Publicerad:

Senast ändrad: