Du är här: Hem / Näringsliv & Arbete / Nyheter / Kompetensinventering

Hur ska utbildningsutbudet se ut för att matcha näringslivets kompetensbehov?

Publicerad den 28 augusti 2015

Näringslivets kompetensbehov har diskuterats frekvent i olika forum under många år i Vimmerby kommun. En komplex fråga, men skulle behovet kunna identifieras när det gäller kompetens så vore förutsättningarna så mycket bättre för att kunna anpassa utbildningsutbudet.

Näringslivet påpekar ofta hur viktigt det är att kommunen arbetar med kompetensfrågor för att ge företagen en bättre möjlighet att utvecklas. Campus i Småland har fått i uppdrag av respektive kommunledning att arbeta med kompetensinventering för att få en tyngd i förhandlingar med högskolor, universitet och utbildningsanordnare när det gäller att förlägga utbildningar till regionen.

Med anledning av detta kommer näringslivsenheten tillsammans med Campus Vimmerby att besöka ett 50-tal företag och organisationer i kommunen för att främst diskutera kompetens-behovet men även prata om hur kommun och näringsliv kan samarbeta kring utvecklingsfrågor.

 I början av september kommer vi att skicka ut ett erbjudande till ett besök från oss till ett antal företag inom olika branscher.

-Det är prioriterat för oss på Campus Vimmerby att så lång det är möjligt anpassa utbildningarna efter näringslivets behov, säger campuschef Marie-Louise Johansson.

I Hultsfreds och Västerviks kommun kommer liknande inventeringar göras. Resultatet blir en gemensam kartläggning av behovet i de tre kommunerna och ett verktyg för att kunna erbjuda ett anpassat utbildningsutbud.

Näringslivsenheten och Campus Vimmerby ser fram mot ett givande samarbete med näringslivet under hösten.

Sidan uppdaterad den 28 augusti 2015

Kontakt