Du är här: Hem / Näringsliv & Arbete / Nyheter / Bättre företagsklimat i Vimmerby

Bättre företagsklimat i Vimmerby

Publicerad den 27 maj 2015

På tisdagen släppte organisationen Svenskt Näringsliv sin enkätundersökning om företagsklimatet i Sverige. Både politiker och företagare har fått sätta betyg på kommunens företagsarbete. För Vimmerby kommuns visar att undersökningen det bästa resultatet sedan 2007.

– Med de resurser vi har är det ett väldigt bra betyg på att vi arbetar åt rätt håll för näringslivet i kommun, säger Patrik Kinnbom, näringslivschef i Vimmerby.

Varje år gör organisationen Svenskt Näringsliv en undersökning av företagsklimat i de svenska kommunerna. Under våren har 31 400 företagare och 7 200 politiker svarat på enkäten som genomfördes av Demoskop på uppdrag av Svenskt Näringsliv. Syftet med undersökningen är att skapa förutsättningar för diskussion kring företagsklimatet i Sveriges kommuner.

I Vimmerby kommun har 100 företagare svarat och 25 politiker. Vimmerby kommun får ett samlat betyg på 3,43 och är fjärde bästa kommun i länet. Bara Mönsterås, Torsås och Mörbylånga är bättre. Det är det bästa betyget sedan 2007.

– Det känns väldigt bra att vårt arbete har gett resultat och att våra företagare uppskattar vårt arbete, säger Patrik Kinnbom.

Den 15 september presenteras näringslivsrankingen som grundar sig på officiell statistik och resultatet från företagsenkäten.  Ifjol hamnade Vimmerby på plats 166 av landets 290 kommuner.

Sidan uppdaterad den 27 maj 2015