Logotyp för Vimmerby kommun, länk till startsidan

Livsmedel

Driver du ett livsmedelsföretag eller planerar du att starta ett? Här hittar du information som är viktig för dig att känna till. Du är alltid välkommen att höra av dig till miljö- och byggnadsförvaltningen om du har frågor.

Information med anledning av coronaviruset

Livsmedelsverket har samlat vanliga frågor och svar om coronaviruset för dig som driver ett livsmedelsföretag. Läs mer här:

Företag - coronalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Starta en livsmedelsverksamhet

Ska du starta, ta över eller göra ändringar i en livsmedelsverksamhet måste du lämna in en anmälan om registrering till miljö- och byggnadsförvaltningen. Du kan läsa mer om det på vår sida om att starta en livsmedelsverksamhet.

Starta en livsmedelsverksamhet

Registrera din verksamhet digitalt!

Du kan registrera din livsmedelsverksamhet digitalt via vår e-tjänst. För att använda e-tjänster behöver du e-legitimation.

Registrera din livsmedelsverksamhet digitalt via vår e-tjänst.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Avsluta en livsmedelsverksamhet

Har du bestämt dig för att avsluta din livsmedelsverksamhet ska du anmäla det till miljö- och byggnadsförvaltningen. När du har lämnat in din anmälan upphör din skyldighet att betala den årliga kontrollavgiften från och med kommande årsskifte. Läs mer om det på vår sida om att avsluta en livsmedelsverksamhet.

Avsluta en livsmedelsverksamhet

Se hur en livsmedelskontroll går till

Vill du veta hur en livsmedelskontroll går till? På våra sidor om livsmedelskontroll hittar du information och ett bildspel som visar hur det går till i verkligheten.

Nyhetsbrev till alla livsmedelsföretag

En gång om året skickar livsmedelsinspektörerna ett nyhetsbrev till dig som driver ett livsmedelsföretag i Hultsfreds eller Vimmerby kommuner. Vi skickar ut alla nyhetsbrev med e-post men vi länkar också till det senaste nyhetsbrevet lite längre ned på denna sida under "Mer information".

Mer information

Nyhetsbrev 2019-12-09PDF (pdf, 388.6 kB)

Kontakt

Hultsfred-Vimmerby miljö- och byggnadsförvaltning

Telefon: 0495-24 14 00
E-post: miljo.bygg@hultsfred.se

Vi har telefontid vardagar kl. 10.00-12.00 och 13.00-15.00.

Sidan senaste uppdaterad: 2020-08-05