Logotyp för Vimmerby kommun, länk till startsidan

Vimmerby Lärcenter

Elev som studerar hemifrån.

Här kan du studera trots att skolan är stängd

Vimmerby Lärcenter är stängt tills vidare, på grund av regeringens rekommendationer. Men gamla och nya elever är välkomna att fortsätta studera på distans och/eller via fjärrundervisning. Lektioner hålls enligt ordinarie schema men via Meet. Lärarna lämnar ut uppgifter via Classroom, och det är också där du som elev lämnar in ditt arbete.

Vi på Vimmerby Lärcenter har mångårig erfarenhet av att undervisa på distans. I många kurser har omställningen till fjärr- och distansundervisning fungerat helt naturligt.

I tider som dessa, när många varslas och sägs upp, är komvux en viktig aktör för att hjälpa människor att ställa om och rusta sig bättre för den nya arbetsmarknaden. Därför upprätthåller vi på Vimmerby Lärcenter vår verksamhet så effektivt som möjligt.

Ett antal kurser är igång över sommaren. Till höstens kurser och kurspaket väntar vi oss många ansökningar. Sök så snart som möjligt, på bit.ly/larcenterwebbportallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under Resurser finns filmer som visar hur du använder webbansökan, Classroom, med mera.

Har du frågor?

Skoladministratör
Carina Wickström
carina.wickstrom@vimmerby.se
0492-76 94 04

Studie- och yrkesvägledare
Rebecka Fredriksson
rebecka.fredriksson@vimmerby.se
0492-76 94 02

Rektor
Sara Olsson
sara.olsson@vimmerby.se
0492-76 94 03

Biträdande rektor
Sandra Carlsson
sandra.carlsson@vimmerby.se
0492-76 93 54

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vill du studera vidare?

Hos oss på Vimmerby Lärcenter kan du som vuxen (över 20 år) studera kurser och kurspaket. Många människor går på komvux någon gång i livet, för kortare eller längre tid. Vimmerby Lärcenter kan vara något för dig som till exempel

  • Vill gå vidare till högskola, universitet eller yrkeshögskola men saknar vissa betyg för att bli behörig
  • Behöver en yrkesutbildning för att bli mer attraktiv på arbetsmarknaden
  • Inte har gått grundskolan eller gymnasiet eller inte har fullständiga betyg

Vi vill ge dig en bättre grund att stå på i livet, och hjälpa dig att övervinna dina hinder!

Våra undervisningsgrupper är jämförelsevis små och våra lärare är vana vid att möta elever med olika typer av funktionsnedsättningar. Våra rutinerade lärare genomför de flesta (i coronatider alla) kurser på distans och med fjärrundervisning via dator, vilket många elever uppskattar. Det gör det också enklare för den som vill kombinera studier och arbete. För de elever som behöver det, försöker vi så långt som möjligt skapa individuella lösningar.

Vi erbjuder i dagsläget tre yrkespaket, som är framtagna av Skolverket i samverkan med respektive bransch.

Se alla våra kurser på bit.ly/larcenterwebbportallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Vimmerby Lärcenter kan du studera på grundläggande nivå (för dig som behöver komplettera dina grundskolebetyg), samt gymnasial nivå, särvux och SFI. Många kurser finns både platsförlagt, på halvdistans och heldistans. Studier inom vuxenutbildningen ger rätt till studiemedel från CSN.

Du kan också ansöka om prövning hos oss. Att göra en prövning på Vimmerby Lärcenter innebär att eleven först läser in en kurs på egen hand för att sedan göra prövningen. Syftet med prövningen är att eleven ska visa sina kunskaper i alla delar av kursens kunskapskrav. Prövning kostar 500 kronor (om inte den prövande har F i kursen). För mer information om prövning, klicka på denna länk:
Instruktioner kring prövning för elevPDF (pdf, 128.8 kB)
Vill du göra en prövning, kontakta SYV, rebecka.fredriksson@vimmerby.se

Mer info om studier på Vimmerby Lärcenter finns på bit.ly/larcenterwebbportallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer information

Kontakt

Vimmerby Lärcenter

Barn- och utbildningsförvaltningen
Telefon: 0492-76 94 04
E-post: larcenter@vimmerby.se
Besöksadress: Lögstadsgatan 5, 598 39 Vimmerby

Sidan senaste uppdaterad: 2020-05-05