Du är här: Hem / Kultur & fritid / Kulturskolan / Alla ämnen och kurser / Drama, teater

Drama, teater

Drama och teaterverksamheten är en viktig del i Kulturskolans aktiviteter. Vår målsättning är att alla barn i kommunen ska få prova
på att uttrycka sig och att utvecklas genom drama- och teaterarbete.  Genom Kulturgarantin erbjuder vi alla femteklassare dramalektioner varje läsår. Kulturskolan har också teaterkurser på fritiden för alla åldrar.

De yngre träffas 45-60 minuter i veckan uppdelat i olika åldergrupper. På ett lekfullt sätt utforskar vi teaterns olika uttrycksmedel. Genom olika lekar, samarbets- och inlevelseövningar utforskar och utvecklar vi den egna fantasin och kreativiteten. Någon form av uppvisning för föräldrar, släkt och vänner brukar genomföras varje läsår.

De äldre träffas 1,5 timma i veckan uppdelat i olika åldersgrupper och arbetar med teaterns olika uttryckssätt genom drama, samarbetsövningar och improvisation för att på ett fantasifullt sätt tillsammans utveckla sitt sceniska uttryck. Vi sätter alltid upp någon form av föreställning varje läsår eller termin, beroende på gruppernas önskemål.

Obs! Vi deltar i utbyten med andra teatergrupper och deltagarna i våra teatergrupper kan då och då bli erbjudna att delta i olika kulturevenemang i och utanför kommunen, festivaler och dylikt under året.

Hösten 2017

Måndag

Grupp: Teater 8-11 år
Plats: Tuna
Tid: kl 14.15-15.45

Grupp: Dansteater, 5-6 år
Plats: Kulturskolan, Teatern
Tid: kl 16.45-17.30

Grupp: Teater Midi 11-12 år
Plats: Kulturskolan, Teatern
Tid: kl 18.00-19.30

Tisdag

Grupp: Mini 7-9 år
Plats: Kulturskolan, Teatern
Tid: kl 16.45-17.45 Teater,

Grupp: Maxi 13 år
Plats: Kulturskolan, Teatern
Tid: kl 18.00-20.00 

 

Sidan uppdaterad den 21 juni 2016

Kontakt

Information

Ålder: Från 5 år
Form: I grupp
Lektionstid: 45–90 minuter
Tillgång till plats: God