Du är här: Hem / Kultur & fritid / Kultur och fritidsnyheter / Öppettider och åldersgränser på Fabriken

Öppettider och åldersgränser på Fabriken

Publicerad den 2 september 2016 Kultur & fritid

Måndag 5 september öppnar Fabriken åter sina portar efter att under sommaren haft utlokaliserad verksamhet.

Vi har nyligen avslutat vår sommarverksamhet i Källängsparken som har varit en mycket lyckad satsning även i år. Vi har även provat på att ge oss ut på “turné” i kransorterna runt omkring Vimmerby och där har en del tillfällen varit väldigt lyckade och välbesökta och andra mindre besökta. Det kommer att komma en mer utförlig utvärdering kring alla sommarverksamheter när vi har fått in alla rapporter och utvärderingar.

Nya åldersgränser och öppettider

Måndag 5 september öppnar vi upp Fabriken igen men med en del förändringar. Vi kommer att från och med denna terminstart införa en övre åldersgräns för våran öppna verksamhet. Vi kommer att kvällstid att fokusera på högstadie- och gymnasieungdomar. Har man tagit studenten så får man helt enkelt sysselsätta sig någon annanstans. Det är många ungdomar som till oss personligen eller via enkäter påpekat att de inte vill komma till oss på grund av att det är för många vuxna som är i vår fritidsgårdsdel i huset och detta måste vi så klart göra någonting åt och därför provar vi detta nu.

De som har fasta aktiviteter eller hyr våra lokaler får fortfarande så klart komma till oss men i själva caféet är det våra ungdomar som ska få vara just ungdomar.

På grund av förändrade förutsättningar kan vi tyvärr inte längre ha öppet 6 dagar i veckan och kommer därför att ha stängt på lördagar. Tidigare samarbete med fritidsledarutbildningen och Korskyrkan förändras och med befintliga resurser kan Fabriken inte ha öppet lika mycket utan att behöva sänka kvalitén.

Sidan uppdaterad den 1 september 2016

Kontakt

Öppet från 5 september 2016

Måndag kl 13-21
Tisdag kl 13-21
Onsdag kl 13-21
Torsdag kl 13-21
Fredag kl 13-23