Du är här: Hem / Kultur & fritid / Kultur och fritidsnyheter / Lars Thell, Vimmerby kommuns kultur- och fritidspristagare 2017

Lars Thell, Vimmerby kommuns kultur- och fritidspristagare 2017

Publicerad den 8 november 2017 Kultur & fritid

Vimmerby kommuns kultur- och fritidspris för år 2017 tilldelas Lars Thell, Vimmerby.

Vid Kommunstyrelsens sammanträde 2017-11-07 beslutades att tilldela Lars Thell, Vimmerby kommuns kultur- och fritidspris 2017.

Priset delas ut vid kommunfullmäktiges sista möte i december.

Motiveringen:

"Lars Thell tilldelas Vimmerby kommuns kultur- och fritidspris 2017 för sitt arbete med Smålands Country Club. Smålands Country Club har sitt säte i Vimmerby och har sedan starten 1996 aktivt och med outtröttlig energi och engagemang spridit musikglädje. Medlemmar finns över hela Sverige samt i våra Nordiska grannländer. Smålands Country Club arrangerar evenemang och konserter, och ger ut tidskriften SCC-Nytt. Tidskriften är den ledande i sitt slag i Norden när det gäller att sprida nyheter och information om countrymusik.

Ordföranden Lars Thell har varit med sedan starten och är en av de eldsjälar som driver Smålands Country Club. Lars Thell har genom årens lopp bidragit till att sprida och lyfta fram en musikstil med amerikanska rötter som helt och fullt adopterats av både svenska artister och svensk publik. Lars Thell, med ett hjärta som klappar varmt för musiken, är en värdig mottagare av kultur- och fritidspriset."

Sidan uppdaterad den 8 november 2017

Kontakt