Val och folkomröstningar

I Sverige finns det fyra allmänna val och det är val till riksdagen,
kommunfullmäktige landstings- eller regionfullmäktige och  Europaparlamentet.

Val till Europaparlamentet hålls 26 maj 2019.

Läs mer om valresultatet 2018 på Valmyndighetens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information om allmänna val

I Sverige finns det fyra allmänna val och det är val till riksdagen, kommunfullmäktige landstingsfullmäktige och Europaparlamentet.

Ordinarie val till riksdagen, kommun- och landstingsfullmäktige hålls andra söndagen i september vart fjärde år. Val till Europaparlamentet hålls i maj eller juni vart femte år.

År 2018 genomfördes val till riksdagen, kommunfullmäktige, landstingsfullmäktige och Europaparlamentet. Nästa gång det är val till riksdagen, kommun- och landstingsfullmäktige är i september 2022 och val till Europaparlamentet hålls 26 maj 2019.

Valmyndigheten är den nationella myndighet som förbereder och samordnar allmänna val och folkomröstningar i Sverige. På Valmyndighetens hemsida kan du hitta information på lättläst svenska, teckenspråk, de nationella minoritetsspråken samt andra språk. Läs mer på Valmyndighetens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På regional nivå är det länsstyrelsen som är regional valmyndighet. Vimmerby tillhör länsstyrelsen i Kalmar län. Läs mer om länsstyrelsen i Kalmar länlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lokalt är det kommunens valnämnd som är lokal valmyndighet som ansvarar för att genomföra allmänna val och folkomröstningar.

Hur röstar man?

Kontakt

Liselott Frejd

Administratör
Administrativa avdlningen, Kommunstyrelseförvaltningen
0492-76 90 18
liselott.frejd@vimmerby.se

Anna Olausson

Kultursamordnare
Kommunstyrelseförvaltningen
Telefon: 0492-76 95 26
E-post: anna.olausson@vimmerby.se

Sidan senaste uppdaterad: 2019-01-16