Du är här: Hem / Kommun & Politik / Organisation

Organisation

Organisationskarta vimmerby kommun

Vimmerby kommun är en av Sveriges 290 kommuner och är en politisk styrd organisation. De förtroendevalda har huvudansvaret för den kommunala verksamheten.

Kommunfullmäktige är det högsta beslutande organet i kommunen, det är kommunens invånare som utser vilka förtroendevalda som ska sitta i kommunfullmäktige. Det gör vi i det allmänna valet var fjärde år. Kommunfullmäktige utser sedan styrelser och nämnder. De ska sedan leda och samordna kommunens verksamheter och bereder även ärenden till kommunfullmäktige.

I förvaltningarna utförs det arbete som den politiska organisationen beslutat om. Förvaltningarna består av medarbetare. En förvaltning lyder oftast under en nämnd men kan också lyda under kommunstyrelsen. Organisationskartan visar på ett tydligt sätt hur kommunen är sammansatt.

Inom kommunens organisation hittar du också ett antal kommunala bolag som ansvarar för sina specifika områden. Varje bolag styrs av en VD som är ytterst ansvarig för sin verksamhet.

I dag är vi ungefär 1500 personer som på ett eller annat sätt arbetar inom den kommunala organisationen eller inom kommunens bolag.

Dela och tipsa

Använd sociala medier för att dela och tipsa om den här sidan. Läs mer om Vimmerby i sociala medier

Facebook Twitter Delicious
Sidan uppdaterad den 27 oktober 2017

Kontakt

Bild

För att se organisationskartan i ett större format, klicka på bilden.