Du är här: Hem / Kommun & Politik / Politik & förvaltningsnyheter / Elever och politiker lunchade
Politiker och elever äter lunch på Astrid LIndgrens Näs

Elever och politiker lunchade

Publicerad den 6 april 2016 Politik & förvaltning

Igår, tisdag, fick kommunstyrelsen i Vimmerby möjlighet att äta lunch med elever från Astrid Lindgrens skola och Vimarskolan. Mötet ingår i Globträdsmodellen som Vimmerby kommun arbetar efter, där unga får möta beslutsfattare utifrån en årscykel. Modellen förändras utifrån att förbättringar görs och nya arbetssätt hittas.

Elevråden på AL-skolan och Vimarskolan samt delar av kommunens barnpiloter träffade beslutsfattarna på Näs under en lunch. Ungdomarna hade med sig frågor och synpunkter som diskuterades och beslutsfattarna ställde frågor om aktuella ärenden. Ungdomarna sammanfattade synpunkterna och röstade sedan om vilka områden som de vill att politiken ska prioritera.

Dessa fyra frågor prioriterades:

• PRAO tillbaka
  • Behöriga lärare
  • Renovera AL-skolan
  • Renovera Idrottshallen

Politiken fick med sig frågorna tillbaka och kommer att återkomma med svar.

Sidan uppdaterad den 6 april 2016