Du är här: Hem / Kommun & Politik / Hantering av ärenden / Kommunarkiv

Kommunarkiv

Arkivenheten arbetar med att bevara och lämna ut information. Inom kommunarkivets verksamhet förvarar, vårdar och tillgängliggör vi olika typer av arkivmaterial. Vi kontrollerar också att kommunens nämnder och bolag sköter sina arkiv.

Enligt lag ska arkiven vara tillgängliga för förvaltningar, forskare och andra intresserade. Det gäller inte bara det äldre arkivmaterialet vi förvarar i kommunens centralarkiv. Även förvaltningarna måste snabbt kunna lämna ut aktuell information. För att kunna göra det måste allt arkivmaterial ordnas och förtecknas så att informationen går att återsöka.

Vem får komma hit?

Arkiven är öppna för alla. För några av våra handlingar gäller personsekretess. Det betyder att de inte är offentliga och att inte vem som helst får titta i dem. Det är viktigt att komma ihåg att arkivhandlingar bara finns i ett exemplar. Vi får inte låna ut dem, men om du kommer hit finns ett forskarrum där du kan sitta och läsa i lugn och ro. Via oss som jobbar här får du tillgång till kopiator, skrivare och skanner.

Sidan uppdaterad den 4 januari 2017

Kontakt


  • Arkivassistent
    Växel: 0492-76 90 00
    Direkt: 0492-76 94 27

Besöka oss

Kommunarkivets personal träffas säkrast:
Tisdag - torsdag
8:30-11:00,13:00-14:30.

Arkivarie träffas enligt överenskommelse per telefon.

Besöksadress:
Stadshuset
Stångågatan 28
Vimmerby

För bästa service - ring innan du kommer!

Hälsningar
Arkivpersonalen