Bygga nytt, ändra och riva

Vill du bygga ett nytt hus, glasa in en altan eller har du något annat byggprojekt på gång? Här hittar du information om bygglov, anmälan, rivningslov, marklov och strandskydd.

Ansök om lov eller gör anmälan digitalt via Mittbygge

Vi är anslutna till e-tjänsten Mittbygge. På Mittbygge kan du ansöka om bygglov, rivningslov och marklov samt göra anmälan. För att kunna använda e-tjänsten behöver du e-legitimation. Du kan också skicka in kompletteringar genom Mittbygge.

På Mittbygge hittar du också information om vanliga åtgärder, exempelritningar, med mera.

Länk till Mittbygge där du kan ansöka om lov och lämna in en anmälan digitalt.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ansök om strandskyddsdispens digitalt

Nu kan du ansöka om strandskyddsdispens digitalt via vår e-tjänst. För att kunna använda e-tjänsten behöver du e-legitimation.

Länk till vår e-tjänst där du kan ansöka om strandskyddsdispens digitalt.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi hjälper dig med dina frågor

Har du frågor om lov eller anmälan får du gärna höra av dig till Hultsfred-Vimmerby miljö- och byggnadsförvaltning. Det är vi som handlägger alla ansökningar om bygglov, rivningslov, marklov, anmälan och strandskyddsdispens i kommunerna.

Våra kontaktuppgifter hittar du längre ned på sidan. Vill du träffa oss är du välkommen att ringa och boka tid för besök. Vi tar emot bokade besök i både Hultsfred och Vimmerby. Du väljer vilken plats som passar bäst för dig.

Kontakt

Hultsfred-Vimmerby miljö- och byggnadsförvaltning

Telefon: 0495-24 14 00
E-post: miljo.bygg@hultsfred.se

Vi har telefontid vardagar kl. 8.00-12.00 och 13.00-15.00

Sidan senaste uppdaterad: 2019-09-06