Du är här: Hem / Bygga, bo & miljö / Energi och klimat / Energi- och klimatrådgivning

Energi- och klimatrådgivning

Välkommen till Energi- och klimatrådgivningens sidor. Rådgivningen är kostnadsfri och vänder sig till allmänhet, företag och organisationer.

Rådgivningen finns för att stödja politiken för en omställning till förnybara energikällor och en effektivare energianvändning. Energi- och klimatrådgivaren förmedlar lokalt och regionalt anpassad kunskap om energieffektivisering, energianvändning och klimatpåverkan. Du kan få information om förutsättningar att förändra energianvändningen i lokaler och bostäder. Rådgivningen omfattar även transporter.

Energi- och klimatrådgivningen ingår i en organisation där Energimyndigheten är nationell aktör och de regionala energikontoren regionala aktörer.

Under länkarna till vänster hittar du övergripande information inom de områden som energi- och klimatrådgivningen omfattar, energi, klimat och transporter, samt länkar till mer information. 

Nyheter och lite smått och gott hittar du i bloggen RådgivningsEKOT. Bloggen är ett samarbete med Hultsfred, Högsby, Oskarshamn och Västerviks energirådgivare. Länk till bloggen hittar du i högerspalten.

Sidan uppdaterad den 31 mars 2015

Kontakt