Du är här: Hem / Bygga, bo & miljö / Bygga, bo & miljönyheter / Miljömål serverades på vegetariska dagen
Vegetariska dagen

Miljömål serverades på vegetariska dagen

Publicerad den 1 februari 2016 Bygga, bo & miljö

Den 1 februari var det vegetariska dagen. För att uppmärksamma dagen serverades vegetarisk lunch på alla kommunala skolor och förskolor i Vimmerby kommun. På menyn stod vegetarisk lasagne. Det är ett resultat av samarbetet mellan länsstyrelsen och kommunerna för att sätta fokus på vad vi alla kan göra för miljön.

– Tillsammans i länet har vi spånat på olika aktiviteter för att belysa miljömålen och sätta fokus på vad vi alla kan göra för miljön. Först ut är den vegetariska dagen som årligen inträffar 1 februari. Det är verkligen glädjande att alla kommunala förskolor och skolor i Vimmerby kommun är med, säger Linda Dynestad som är hållbarhetsstrateg.

Köttkonsumtionen ökar över hela världen och står för ungefär en femtedel av de globala växthusgasutsläppen.

– Mina bästa tips är att minska matsvinnet och att äta mindre men bättre kött, gärna närproducerat och/eller ekologiskt. Genom att välja klimatsmart och ta vara på vår mat kan vi minska vår påverkan. Att äta större andel vegetarisk kost är inte bara bra för miljön. Det är också bra för din hälsa, säger Linda.

Om vegetariska dagen den 1 februari
Den vegetariska dagen är ett samarbete mellan länsstyrelsen och kommunerna för att sätta fokus på vad vi alla kan göra för miljön. Länets kommuner och länsstyrelsen samarbetar på olika sätt för att nå de nationella miljömålen och minska länets klimatpåverkan. Vegetariska dagen är ett tillfälle för att uppmärksamma miljömålsarbetet.

Sidan granskad den 4 februari 2016

Kontakt