Du är här: Hem / Bygga, bo & miljö / Bygga, bo & miljönyheter / De får miljö- och byggnadspriset 2017

De får miljö- och byggnadspriset 2017

Publicerad den 14 november 2017 Bygga, bo & miljö

Förskolan Backsippan och Astrid Lindgrens Värld tilldelas miljö- och byggnadspriset 2017. Miljö- och byggnadspriset delas ut till någon eller några som visat omtanke om byggnader eller miljön.

Varje år delar miljö- och byggnadsnämnden ut miljö- och byggnadspriset för att stimulera till särskild omtanke om byggnader och om miljön i kommunen. I år går priset till Förskolan Backsippan för deras arbete med Grön Flagg och Astrid Lindgrens Värld för byggnationen av sin nya stugby. Motiveringarna kan du läsa nedan.

Priset består av 5 000 kronor vardera och ett diplom som kommer att delas ut vid kommunfullmäktiges sammanträde den 18 december.

Motiveringen för Förskolan Backsippan:

Deras arbete med Grön Flagg har resulterat i att förskolan är Grön Flagg-certifierad. Det är ett program som hjälper lärare och pedagoger att väcka upptäckarglädje kring hållbarhetsfrågor hos barn och unga. Personalen arbetar aktivt och motiverande med förskolebarnen för en hållbar utveckling. De får bland annat lära sig om växt- och djurlivet, sortera skräp och hantera avfall.

Motiveringen för Astrid Lindgrens Värld:

De har byggt det svenska kulturarvet i miniformat med sin nya stugby. Det gamla Småland troget med det småländska kulturlandskapet som grund. Stugor i sekelskiftesstil med hus i olika storlekar och färger. Känslan av en stadskärna, lite som Storgatan i Vimmerby.

Sidan granskad den 14 november 2017