Du är här: Hem / Barn & Utbildning / Vuxenutbildning / Campus Vimmerby / Campus i Småland / Pressrelease - Nyanlända nyföretagare

Pressrelease - Nyanlända nyföretagare

Pressinbjudan

Unikt program möjliggör nyföretagande för nyanlända

Välkommen till pressträff 6 mars kl.9.00 på Campus Vimmerby, Lögstadsgatan 5

Västervik, Vimmerby och Hultsfreds kommuner står inför snarlika utmaningar och möjligheter med ett stort antal nyanlända. Genom det unika programmet NYANLÄNDA NYFÖRETAGARE möjliggör vi för dem som i första hand drivit företag i sitt tidigare hemland att stanna på våra orter. Genom ett anpassat program underlättar man processen att starta och driva sina företag i Sverige.

Kommunerna får ett ökat antal livskraftiga företag och fler invånare. 

Ett kommunöverskridande samarbete ger unik möjlighet för matchning för affärsidéer, kollegialt stöd i utvecklingsprocessen och styrka i det långsiktiga arbetet.

Språk, mentorskap och nätverk är nyckeln till framgång.

Projektet finansieras fram till och med mars 2017 av Regionförbundet i Kalmar län och Tillväxtverket. Därefter, från april 2017, finansieras programmet av Västerviks, Vimmerby och Hultsfreds kommuner samt Sparbanksstiftelsen Tjustbygden och EU:s regionalfond (ej beslutad).

Måndag 6 mars klockan 09.00 träffas första gruppen i Vimmerby för första gången.

Välkommen att fira kursstarten med oss och få möjlighet att träffa deltagarna och höra om deras förväntningar. Vi träffas på Campus Vimmerby.

Programmets tre delar:

1. Urvalet av deltagande entreprenörer sker tillsammans med Arbetsförmedlingen och kommunernas integrationsenheter bland de kvinnor och män som är inskrivna i etableringen. Deltagarna får söka till programmet och därefter väljs de ut som har relevant bakgrund som företagare och som har tillräckligt god kunskap i svenska språket.

2. Deltagarna får först kunskap i svensk affärskultur, svenskt regelverk och företagande i Sverige under cirka sex veckor. SFI-undervisning kombineras med programmet. Linnéuniversitetet genomför denna delen av programmet

3. Därefter får deltagarna coachning till företagandet som också innefattar starten av företaget med förväntad hög överlevnadsgrad.

Frågor? Kontakta gärna

Marie-Louise Johansson
Campus Vimmerby
0492-769368
marielouise.johansson@vimmerby.se

Sidan uppdaterad den 3 mars 2017