Du är här: Hem / Barn & Utbildning / Matsedel för förskola och skola

Matsedel för förskola och skola

Lunchen inom förskola och skola har som mål att ge eleven en fullvärdig kost, motsvarande en tredjedel av dagsbehovet. Måltiden är alltså inte dagens huvudmål, och hemmen bör inrätta sina övriga måltider efter detta. I skolan finns alla dagar salladsbord, knäckebröd, mjölk, vatten m.m. Matsedlar, se länk i den vänstra kolumnen.

Specialkost 

För att alla barn inom förskola och skola i Vimmerby kommun ska få en säker kost kräver vi  att de som har en allergi eller överkänslighet mot något livsmedel lämnar in ett läkarintyg. Läkarintyget lämnas till måltidspersonalen på respektive förskola/skola.  Vid vegetarisk kost eller kost utan fläskkött fyller målsman i intyget, finns att hämta i  högerkolumnen. Alla intyg ska förnyas vart 3:e år gäller ej glutenintollerans eller diabetes.
Vid byte av förskola/skola ansvarar målsman för att intyget flyttas med till rätt förskola/skola.   

Skolmatsedeln i telefonen   

Är du elev och undrar vad det blir för mat i dag, i morgon eller nästa vecka? Eller är du förälder och står i affären för att handla mat till kvällen och undrar vad ditt barn ätit i skolan idag? Ladda ner appen "Skolmaten" till din iPhone eller Androidtelefon via Appstore eller Android market.

Sidan uppdaterad den 20 september 2017

Kontakt