Du är här: Hem / Barn & Utbildning / Grundskola

Grundskola

I Vimmerby kommun finns nio kommunala grundskolor. Förskoleklass och fritidshem finns på skolorna. 

Kommunens grundskolor 

I kolumnen till vänster kan ta dig vidare till respektive skola. 

Grundskolan

Grundskolan omfattar förskoleklass upp till årskurs 9. Barn mellan 7-16 år har skolplikt och rätt till utbildning i grundskola och grundsärskolan. Skolans rektor har ansvaret för den dagliga verksamheten. 

Förskoleklass

Från och med det år ett barn fyller sex år ska barnet erbjudas plats i förskoleklass. Barn kan börja från fem års ålder. Förskoleklassen är avgiftsfri och omfattar minst 525 timmar under ett läsår.

Fritidshem

För elever mellan 6-12 år som börjar förskoleklass eller grundskola, erbjuder fritidshemmen en pedagogisk gruppverksamhet under dagen då eleverna inte är skolan och under loven.

Fristående grundskola

Det finns ingen fristående grundskola i Vimmerby kommun. 

IST Lärande

Vimmerby kommuns grundskolor använder e-tjänsten IST Lärande för information och kommunikation mellan föräldrar, elever och skolpersonal. Där visas planeringar, bedömningar, omdömen och utvecklingssamtal. 

Inloggning IST Lärande 

För närvarande behöver du  logga in via Dexter för att nå IST Lärande. 

För att logga in i Dexter måste du ha ett konto med användarnamn och lösenord. Som ny vårdnadshavare i grundskolan får du, vid terminstart, inloggningsuppgifter hemskickade av den skola ditt barn tillhör. Om du har problem med inloggning eller tappat bort dina inloggnings­uppgifter, kontakta din skolas administratör.  

Frånvaro och ledigheter

Frånvaroanmälan kan göras på vimmerby.skola24.se eller i appen Skola24 MobilApp. För detta krävs att du har ett användarkonto registrerat. Har du inte fått någon aktiveringskod till Skola24, kontakta administrationen för ditt barns skola. 

Dela och tipsa

Använd sociala medier för att dela och tipsa om den här sidan. Läs mer om Vimmerby i sociala medier

Facebook Twitter Delicious
Sidan uppdaterad den 26 oktober 2017