Du är här: Hem / Barn & Utbildning / Förskola och barnomsorg / Avgifter och regler / Avgiftskontroll

Avgiftskontroll för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg

Vimmerby kommun strävar efter att alla familjer ska betala rätt avgift för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg. Därför kommer vi årligen att genomföra en avgiftskontroll. Den som betalat för mycket får pengar tillbaka och den som betalat för lite får en särskild räkning att betala. 

Avgiftskontrollen genomförs med drygt två års eftersläpning, eftersom kommunen behöver ha tillgång till korrekta taxeringsuppgifter från Skatteverket. 

Genom att jämföra den totala årsinkomsten enligt Skatteverkets register, och dela denna med 12, får kommunen fram en genomsnittlig månadsinkomst. Den jämförs sedan med den inkomstuppgift vårdnadshavare har lämnat och som är registrerad inom förskola och fritidshem i Vimmerby kommun.

Vårdnadshavare har ansvar för att meddela rätt inkomst och familjeförhållande, så att avgiften för hushållet blir rätt. Taxan för förskola och fritidshem grundas på hushållets totala inkomst, oavsett om det finns gemensamma barn eller inte. 

Beslut om avgiftskontroll

Barn- och utbildningsnämnden beslutade den 21 juni 2017 om att genomföra årlig retroaktiv avgiftskontroll. 

Avgiftskontroll hösten 2017

Under hösten 2017 kontrollerar Vimmerby kommun de avgifter för förskola och fritidshem, som betalades 2015. 

Om kontrollen visar att fel avgift betalats görs en avgiftsjustering. Om du har betalat för lite kommer du få en räkning att betala. Om du betalat för mycket kommer du få pengar tillbaka. Belopp under 600 kr faktureras eller återbetalas inte.

Sidan uppdaterad den 8 september 2017

Kontakt