Du är här: Hem / Barn & Utbildning / Barn- och utbildningsnyheter / Vimmerby erbjuder hockeyprofil
Vimmerby erbjuder hockeyprofil

Vimmerby erbjuder hockeyprofil

Publicerad den 8 april 2016 Barn & utbildning

Från och med och med höstterminen 2016 är det möjligt att välja ishockey som individuellt val och specialidrott vid Vimmerby Gymnasium. Vimmerby Hockey och Vimmerby Gymnasium ligger tillsammans bakom satsningen.

– Mycket positivt att vi äntligen kan presentera detta. Det här är en möjlighet för unga spelare i junioråldern att kunna stanna på hemmaplan och kombinera sina gymnasiestudier med att fortsätta spela i Vimmerby Hockey, säger Maria Wester i Vimmerby Hockeys styrelse.

Konkret innebär det att blivande gymnasieelever i Vimmerby Kommun med omnejd kan välja ishockey som individuellt val. Och det öppnas också möjligheter för elever från andra kommuner runt om i landet att söka sig till Vimmerby och välja Ishockeyprofilen.

Under år ett kommer det bli ett pass ishockey i veckan, som kommer att ledas av Vimmerby Hockeys anställda huvudtränare för A-laget. Under år två och tre utökas verksamheten till tre pass i veckan, med två hockeypass samt ett pass träningslära, som handlar om bland annat kost, rehabilitering och andra former av träning, lett av gymnasiets egna idrottslärare.

– Det är extra roligt att ansvara för kommunal gymnasieutbildning, när ortens föreningar med sin specifika kunskap vill delta så aktivt. En stor eloge till hockeyn initiativ, säger Alf Olsson, områdeschef för gymnasium och vuxenutbildning i Vimmerby kommun.

Informationen om att kunna välja ishockeyprofil på Vimmerby Gymnasium kommer att gå ut till eleverna under de kommande veckorna.

Sidan uppdaterad den 8 april 2016

Kontakt


  • Verksamhetschef gymnasium/vuxenutbildning
    Direkt: 0492-76 92 52

Bildtext:

Bo Norbro, kassör i Vimmerby Hockey, Anders Eriksson, rektor Vimmerby Gymnasium, Maria Wester, styrelseledamot Vimmerby Hockey, Alf Olsson, områdeschef och Andreas Malmunger, Vimmerby Hockey, gläds åt gymnasiets nya hockeyprofil.
Foto: Magnus Strömsten Vimmerby Tidning.