Du är här: Hem / Barn & Utbildning / Barn- och utbildningsnyheter / Skola samlade in pengar i kampen mot Ebola
AL-skolan samlade in 32 487 kronor till Läkare utan gränser

Skola samlade in pengar i kampen mot Ebola

Publicerad den 22 oktober 2014 Barn & utbildning

Dagsverke är något av en tradition på Astrid Lindgrens skola. I samband med den internationella barndagen (den 6/10 i år byts det vanliga skolarbetet ut mot ”vanligt” arbete. Eleverna uppmanas ordna egna jobb för en dag, och skolan annonserar också för att få in jobb till de som inte hittar något

I år kunde man se ungdomar som under dagen arbetade i bland annat klädaffärer, mataffärer och i trädgårdar. Fördelen med dagen är att eleverna får tänka enpretrenöriellt  för att hitta jobb. De får också känna på hur det är att jobba in pengar och hjälpa andra, vilket är en viktig lärdom.

Under åren har skolan arbetat in pengar till olika projekt. Vilket projekt pengarna ska går till väljs alltid i elevrådet. Personalen tar fram alternativ och eleverna röstar.

I år valde skolan att arbeta för att samla in pengar till Läkare Utan Gränser och deras kamp mot Ebola. Totalsumman blev 32 787 kronor, en väldigt bra summa.

Sidan uppdaterad den 22 oktober 2014

Kontakt

Ett stort tack!

Till alla ni som hjälpt till med bidrag och insatser under Ett dagsverke för Läkare Utan Gränsers jobb i kampen mot Ebola.

Hälsningar

Elever och personal,
Astrid Lindgrens skola