Du är här: Hem / Barn & Utbildning / Barn- och utbildningsnyheter / Handledarutbildning

Handledarutbildning på Vimmerby gymnasium

Publicerad den 28 januari 2015 Barn & utbildning

En utbildning av handledare för APL-elever (arbetsplatsförlagt lärande) har genomförts på Vimmerby gymnasium. Ett tjugotal personer från företag i Vimmerby, Västervik och Hultsfred deltog i utbildningen.

 Syftet med utbildningen är att representanterna från företagen skall vara bättre rustade att ta hand om eleverna från gymnasiets olika yrkesprogram.

 - Vi är mycket nöjda med uppslutningen från företagens sida, säger Leif Carlsson, APL-utvecklare vid Vimmerby gymnasium. Under det senaste året har cirka 50 handledare utbildats vid skolan.

 Skolverkets senaste satsning med en nationell webbaserad utbildning har möjliggjort att fler handledare kan vara mer förberedda inför elevernas praktik på företaget.

 - Även om utbildningen är webbaserad, och kan genomföras på egen hand, har vi valt att bjuda in handledarna till skolan för att bjuda på lunch, träffa lärarna och utbyta erfarenheter med andra handledare, avslutar Leif.

Sidan uppdaterad den 29 januari 2015

Kontaktperson

Arbetsplatsförlagt lärande

Arbetsplatsförlagt lärande ska förekomma på gymnasieskolans alla nationella yrkesprogram med minst 15 veckor.

Inom den gymnasiala lärlingsutbildningen ska minst hälften av utbildningen vara arbetsplatsförlagd. Apl ska även förekomma för elever inom programinriktat individuellt val.

Inom introduktionsprogrammet yrkesintroduktion ska apl eller praktik förekomma.